Blev bäste bilförsäljaren i USA – fick ha sex igen

Han kränger bilar med ”en 40-fots erektion”

1 av 2
Brad Benson bättre än Bussiga Benkes begagnade bilar?
MOTOR

Bilhandlaren Brad Benson, 54, ville bli bäste säljaren.

Han var beredd att ta till alla knep. Till och med att avstå sex för att bli ”No 1”.

Men han glömde nämna det – för sin fru.

Brad Benson, 54, i New Jersey, är något av bilhandlaren av typen ”Bussiga Benkes begagnade bilar” i Kalle Anka. Han gillar tufft spel och alla medel är tillåtna.

Benson är känd inte bara för sin tidigare karriär som amerikansk fotbollspelare i NFL, utan också för sina minst sagt annorlunda reklaminslag i radio.

Glömde berätta för frugan

Frågan är om han inte tog i lite för mycket i maj när han i radio tillkännagav att han siktade på att bli den bäst säljande Hyundai-handlaren i USA. Han lovade till och med att lägga sexet åt sidan för att bli ”No 1”.

Problemet var att han inte sagt något åt frun.

I ett annat samtida reklaminslag hör man Bensons mobil ringa. Han ser från vilket nummer samtalet kommer och utbrister ”Jaha, det är frugan. Hon måste ha hört det på radion.”

Åter ”No 1”

Förra månaden kunde paret åter glädjas. Benson hade åter lyckats bli bästa säljaren i USA, en titel han hade i fem månader under 2009, och alla radiolyssnare slapp höra reklamsnuttarna där Benson klagade öve sitt usla sexliv.

Sant eller falskt? Vem vet.

Däremot är det sant att Benson under flera år gjort uppmärksammade reklaminslag för sin bilfirma i både radio och tv, bland annat genom att håna politiker, CIA och kändisar.

Lovade Saddam en bil - per år

I ett inslag lovade han Saddam Hussein en ny bil varje månad livet ut om han abdikerade före USA: invasion av landet.

I ett annat inslag hade Terry Jones, en islamofobisk Florida-pastor som hotade att elda upp koraner på nioårsdagen av attackerna mot World Trade Center, utsetts till vinnare av det nyinstiftade priset ”International Idiot Award”. Benson lovade pastorn en helt ny bil om han lät bli bokbålet. Och det gjorde Jones. Han fick sin bil, men gav senare bort den till ett härbärge för misshandlade kvinnor.

Enorma resultat

Uppenbarligen har hans metoder med udda reklam och generösa låneavtal gett resultat. 1997, när det gick som sämst, sålde Benson i snitt 60 bilar per månad. För några år sedan hittade 1000 köpare en ny bil hos Brad Benson varje år. I dag ligger siffrorna på 4000-5000 bilar per år. Rekordet är 537 nya bilar på en månad.

Innan Brad Benson blev superkändis som bilhandlaren med udda säljmetoder spelade han amerikansk fotboll på elitnivå i 10 år. 1987 var han med och vann Super Bowl. När idrottskarriären var på väg att ta slut blev han delägare i en liten bilhandlare i New Jersey.

I dag säljer den bäst i USA.

40-fots erektion

Utanför bilhallen i South Brunswick, NJ, står en av målstolparna från gamla Giant Stadium som Benson köpt, eller ”min 40-fots erektion” som Benson kallar den – givetvis i en annan omdiskuterad reklamsnutt.

ARTIKELN HANDLAR OM