Oprah gav ny Beetle – till alla i publiken

Lyckad reklamkupp av Volkswagen

1 av 3
Oprah premiärvisade den nya generationen VW Beetle, dock inte den riktiga bilen utan endast en silhuett av den kommande modllen. Foto: NBC
MOTOR

”Oprah är större än Gud”. Det håller säkert alla i måndagens studiopublik med om.

Tv-stjärnan gav bort en helt ny 2012-års VW Beetle – till var och en av de 275 i studiopubliken.

Jublet visste inga gränser när Oprah under showen kördes fram på scenen i en röd VW Beetle under vinjetten ”Oprah´s Favorite Things”. Då trodde publiken att alla skulle få varsin bil. Men Oprah beklagade och sade att Volkswagen hade nobbat hennes förfrågan om att skänka publiken varsin en Beetle.

”Däremot, svarade VW, kan vi kanske komma med något mycket bättre”, sa hon till den andäktiga publiken.

Därefter presenterade Oprah den helt nya, kommande generationen VW Beetle på en skärm och förkunnade att . Av tv-klippen att döma var stämningen i publiken euforisk. Hälften grät av lycka, andra hälften ömsom jublade eller bad till högre makter. Nästa år kan alla i publiken hämta ut en helt ny bil. delade ut en bilnyckel till var och en i publiken

Den senaste versionen av Beetle kom 1998 och blev en stor succé, inte bara i USA. Men dalande intresse för bilen gjorde att produktionen stoppades förra året.

Nästa år kommer nya upplagan av Beetle. Formgivningen är ny. Bilen har nu fått mer utdragen taklinje och enligt uppgift lite bredare framtoning med upprätta bakljus och större baklucka.

Bilen kommer att byggas på senaste bottenplattan från Golf. Nytt är också snålare motorer med bland annat Blue Motion-varianter. Nya Beetle kommer också i en cabriolet-version med tygtak - precis som originalet från 1972.

FAKTA

The Oprah Show

The Oprah Show har i USA visats sedan 1986 och är landets mest sedda program i tv. På senare tid har dock programmets popularitet dalat. För att få fart på tittarsiffrorna igen introducerades år 2004 inslaget ”Oprah´s Favorite Things”, där stjärnan ger presenter till var och en i publiken. Premiäråret skänkte GM en Pontiac G6 till alla i studion.

ARTIKELN HANDLAR OM