Folkabussen kan återuppstå

Kan bli en flexibel MPV – eller som originalet

1 av 4
MOTOR

En ny version av den klassiska Volkswagen Camper kan vara på väg.

I en intervju med brittiska Autoweek berättar Klaus Bischoff, företagets chefsdesigner, att bilen kan vara en framtida möjlighet.

Volkswagen Transporter Type 2 ”Camper” från 1960-talet.

Uttalandet kom under bilsalongen i Los Angeles och Bischoff sa ett Microbus-inspirerat projekt låg på ritbordet.

– Jag skulle inte göra ett ordentligt jobb på Volkswagen om jag inte tänkte på att återuppliva Camper, sa han till Autoweek. Nyckelfrågan är ”Vilken typ av bil ska vi bygga?” Det kan bli en traditionell MPV med en konventionell interiör – eller så kan vi vara modigare, designa en mer flexibel och mångsidig maskin. Kanske en som är närmare originalet – det är inte bestämt än.

Volkswagens chefsdesigner berättade att designstudios från hela välden bidrog med idéer till Volkswagen Europe gällande projektet. Ett koncept kommer dock att ta tid – först 2012 kan en fullskalemodell kanske se dagens ljus.

Första gången det vara tal om en Camper var när Volkswagen visade sitt Microbus-koncept på Detroitmässan 2001. Konceptet var mycket omtyckt av publiken, men trots det avslutades det. Enligt Klaus Bischoff var det på grund av att det inte fanns tillräckligt med resurser för projektet.

ARTIKELN HANDLAR OM