BMW gör en M3 pickup ...eller?

Fotograferad i smyg på Nürburgring

MOTOR

Förra veckan började flertalet spionbilder på en ny M3-version dyka upp på nätet. Nu visar det sig att en BMW M3 med pickisflak inte är annat än ett tidigt april-skämt. Dock kommer en ny modell att visas den 1 april.

Bilderna på den flakförsedda prestandavagnen som varvade runt Nürburgring fick mången att tappa hakan. Vad hade BMW givit sig in på? Tillverkaren har i och för sig varit väldigt innovativ och en trendsättare när det kommer till nya modellsegment. Men en pick-up kändes inte riktigt korrekt.

Nu visar det sig att det aldrig har funnits några serieplaner i huvudet på BMW-ledningen. För när bilderna kom ringde amerikanska Autoblog upp BMW:S kommunikationsdirektör Dick Arnold och ställde honom mot väggen. I den intervjun framkom det att pickupen endast tagits fram som ett aprilskämt – något för att reta alla motorjournalister och spionfotografer.

I samma samtal avslöjar även Arnold att även om M3 Pickup är ett aprilskämt – så kommer tillverkaren att visa upp ett nytt prestandakoncept den 1 april. Nämligen M5 Concept.

Nu gäller det kanske att ha lite is i magen – det är ju ändå den första april...
Fler bilder på ”pickisen” hittar du på Autoblog.