Subaruägare nöjdast igen

Mest belåtna med sin bil enligt årlig topplista

MOTOR

Den mest belåtne bilägaren kör en Subaru. För tredje året i rad hamnar det japanska märket i topp i Vi bilägares årliga konsumentundersökning Autoindex.

Tyska BMW blev även i år omkörd av Subaru när 15 000 bilägare i landet fått tycka till om bland annat kvalitet, verkstäder, lojalitet och återförsäljare. Toyota hamnade på tredje plats och har knaprat in något på både BMW och Subaru.

Vintern bäddade för förstaplatsen

Två bistra vintrar i rad med mycket snö och halka tros ha hjälpt Subaru att behålla greppet. Vi Bilägare påpekar att bilmärkets främsta säljargument är just den permanenta fyrhjulsdriften som lär ha gjort Subaruägarna extra nöjda.

Teknikstrul för Toyota

Trean Toyota tappade något i fjol på grund av flera tekniska missöden, som ledde till återkallade bilar. Årets index visar att förtroendet för märket stabiliserats igen. Även Saab, nionde plats, har gått framåt i undersökningen som genomfördes i januari-februari, alltså före nuvarande turbulens för Saab.

Volvo efter Audi

Volvo placerar sig återigen på en sjundeplats tätt efter Audi.

I bottenträsket bland de 22 bilmärkena i undersökningen har Seat för första gången lämnat jumboplatsen, som nu har gått till franska Peugeot. Märket har rasat stadigt på listan under de senaste åren.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM