Maud Olofsson: Regeringen är beredd att säga ja

Ryssen hoppas få investera miljard i kristyngda Saab – träffade ministern i går

MOTOR

Maud och Antonov har haft en dejt och talat om framtiden. Han berättade om sin kärleksaffär med Saab och ville veta att regeringen har ärliga avsikter.

– Om GM och EIB säger ja är regeringen också beredd att säga ja, säger näringsminister Maud Olofsson till TT.

Den ryske affärsmannen Vladimir Antonov träffade Maud Olofsson på näringsdepartementet på tisdagskvällen. Mötet kom till skott efter Antonov skrivit brev och hans svenske talesperson Lars Carlström anklagat regeringen för att bakom kulisserna vilja att Saab ska läggas ner.

Tog upp den dolda agendan

Maud Olofsson tog upp anklagelserna under det timlånga mötet.

– Jag beskrev att det är bättre att de som är ansvariga säger någonting och inte andra. Det är viktigt att de som uttalar sig vet vad de pratar om. Det är svårt att hävda att regeringen varit inaktiv när det gäller fordonsindustrin, säger hon till TT men vill inte gå in på vad hon fick för svar.

”GM och EIB blockerar”

Riksgälden utredde Antonov och gav grönt ljus. Regeringen har det som underlag för sitt beslut men fortsätter avvakta. Olofsson betonade att det är GM och EIB som blockerar investeringen på uppemot en miljard i Saab.

– Vi har inte haft någon åsikt om Antonov tidigare. Det är inte vi som inte har velat släppa in honom. Det är GM och EIB. Om de säger ja är regeringen också beredd att säga ja. De blockerar detta nu, säger hon till TT.

”Han är tydligen bilintresserad”

Olofsson vill inte säga om han är trovärdig som investerare.

– Det finns alltid investerare som har en känsla för olika näringsgrenar och han är tydligen bilintresserad och vill också göra affärer. Det får man ha respekt för. Han har en positiv inställning till Saab vilket jag tycker är bra, säger hon till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM