Årets fulaste bilar

Topp 13 - det fulaste som går att få för pengar idag

1 av 13
Acura ZDX
MOTOR

Tidningen Forbes listar de fulaste bilarna du kan hitta i en bilhall det här året. En del håller vi med om, men kan en Porsche och en Mini verkligen hamna på listan? Avgör du.

Listan kräver egentligen ingen förklaring. Det är ju helt subjektivt. Men i vissa fall går det inte att diskutera, det finns faktiskt bilar på Forbes lista som är objektivt fula. Lista är sammansatt av en "expertpanel" på tre personer.

Att bygga en bil är en stor affär. Den ska ritas, tyckas, tänkas, mätas, räknas och sen ska en grupp välbetalda män och kvinnor runt ett stort bord i ett styrelserum på tolfte våningen i bilfabriken klubba igenom beslutet.

Alltså. Mycket pengar inblandade.

Många kockar...

Ändå går det så fel ibland. Men som Forbes konstaterar: det är inte så att en dålig designer gör fula bilar och vice versa. Lyckad design är resultatet av ett team som drar åt samma håll. Motsatsen är när många viljor drar åt olika håll. Och oftast är det marknadsavdelningen, som "vet vad marknaden vill ha" som gör att det dyker upp bilar som är en del sportbil, en del jeep och en del familjebuss. Men Forbes sammanfattar det hela väldigt vänligt: Det kan ju komma nåt gott ur det också. Evolution måste tillåta några snedsteg i utvecklingen av framtidens bil. Här uppe ser du 13 stycken. Enligt Forbes.

ARTIKELN HANDLAR OM