Volkswagen Golf kombi officiell

1 av 15
MOTOR

En av de mest sålda bilarna i landet har kommit i Sverigevänlig kombiversion. Nya Volkswagen Golf lastar numer 1 620 liter bagage och ska med dieselmotor klara 0,33 liter per mil enligt Volkswagen.

Volkswagen Golf i sin sjunde tappning har vi fått känna ett tag och nu kompletteras modellserien med kombin.

Utan att ha vuxit alltför mycket på yttermåtten – plus 30,7 centimeter jämfört med halvkombivarianten – eller skrälla med en design som skiljer sig alltför mycket från föregående modell, har Volkswagen fått fram en kombimodell vars lastutrymme numer rymmer 1 620 liter mot föregångarens 1 495. Som exempel rymmer storsäljaren Volvo V70 1 600 liter.

0,33 liter per mil

Under huven kommer det till en början finnas tre bensinmotorer som kompletteras med tre dieselalternativ. Snålast är Bluemotion med 110 hästkrafter och en bränsleförbrukning på 0,33 liter per mil. Snäppet vassare är 150 hästarsversionen, men då stiger även förbrukningen till 0,42 liter per mil.

På bensinsidan heter snålvargen TSI Bluemotion och drar 0,51 liter per mil. 105 hästkrafter är vad man får ut, steget upp heter Multifuel med 122 hästkrafter och går att tanka både med bensin och etanol. Toppmodellen har 140 hästkrafter till en början, även om det är möjligt att vassare versioner kan tillkomma framöver.

Avancerade säkerhetssystem

Nya Golf vann, som Aftonbladet Bil tidigare skrivit, titeln som Årets Bil. Bland anledningarna till att just Golf valdes ut framför konkurrenterna hör bland annat att man satsat på säkerhetssystem som tidigare varit förbehållna betydligt dyrare bilar. Bland utrustningen finner man bland annat autobroms, som bromsar in bilen om den känner att den är på väg mot en kollision, vingelvarnare, trötthetsvarnare och adaptiv farthållare som anpassar farten mot bilen framför.

Nya Golf kombi väntas komma till Sverige i september i år, men några svenska priser är i nuläget ännu inte fastställda.

ARTIKELN HANDLAR OM