Renault Clio RS provkörd

MOTOR

Vi har skickat ner Aftonbladet Bils Johannes Collin för en provkörning av Renaults nya lilla värsting, bålgetingen Clio RS. Hela provkörningen kan du läsa i nummer 4, men vi ger er en tjuvtitt redan nu.

Renault har visat flera gånger tidigare att de kan göra vanliga bilar snabba, till exempel Megane RS, storebror till Clio, som är så snabb att den tar rekord efter rekord för standardbilar på olika racerbanor runt om i världen.

Clio RS är inte fullt så snabb som storebror men med en 1,6-litersmotor på 200 hästkrafter, dubbelkopplingslåda och elektronisk diffbroms (som fungerar bra) går Clio RS bra så det räcker.

Hallå Johannes, hur har du det?

– Vi får köra bilen på Gaudix-banan en timmes körning från Granada. Banan är blöt och kall men Clio RS tar sig runt racerbanan kvickt och effektivt. Men det som imponerar mest är att bilen är så lugn att köra. Trots att fästet sviker i kurvorna är Clio RS helt odramatisk! Clio RS är en imponerande liten bil och ni får läsa en utförlig provkörning av bilen i kommande Aftonbladet Bil.