Opel Insignia Country Tourer officiell

1 av 4
MOTOR

Opel ger sig in i matchen mot Volvo XC70 och Audi Allroad med sin mellanklasskombi Insignia. Bland nyheterna märks bland annat fyrhjulsdrift, högre markfrigång och nya tuffa plastsjok.

Opel Insignia har vi fått lära känna ett tag och nu är det alltså dags för nästa karossversion, Country Tourer. Som namnet antyder är det en lite tuffare terrängkombi för de som inte vill eller behöver löpa hela linan ut och slå till på en rejäl jeep.

Den högre markfrigången lär vara tacksam på sämre vägar ut mot sommarstugan med plastsköldar som ska skydda mot repor, samtidigt som de bidrar till att ge bilen ett lite tuffare utseende.

Bensinmotorn på två liter ger 250 hästkrafter och 400 newtonmeter, medan 195 hästars-dieseln har dubbla turboaggregat och lika mycket vridmoment.

Fyrhjulsdriven

Fyrhjulsdrivningssystemet kan skicka all kraft till fram- eller bakhjulen eller 100 procent till ett av bakhjulen, om man skulle stöta på lite uselt grepp på vägen.

Skulle du mot förmodan ha råkat missa att det är en tuffkombi och inte den vanliga Insignian så ta en extra titt på de bredare hjulhusen och den djupare grillen. Ser du det nu?

Världspremiär väntas till Frankfurtsalongen i september, men som trogen Aftonbladet Bil-läsare har du givetvis bilderna redan nu.

ARTIKELN HANDLAR OM