Så blir nya hundkojan

Nya Mini Vision får glastak och discogolv

1 av 8
MOTOR

Till hösten är det dags för en helt ny version av Mini, men redan nu har ägarna BMW visat vad som komma skall. Bland nyheterna i Mini Vision är glastak och discogolv.

Det är snart 54 år sedan första gången Mini gjorde världspremiär. Nu är det alltså dags för den tredje inkarnationen av bilen, som fick ett uppsving under 2000-talet med sin retrodesign och tuffa framtoning.

I Mini Vision, en 3D-skiss av hur bilen kommer att se ut, har Mini ritat upp hur man försiktigt kommer uppdatera designen. Jämfört med nuvarande Mini kommer nästa generation bli aningen tuffare, med bredare skärmar och dubbla avgasutblås i mitten av kofångaren.

Discogolv

Men om utsidan är en försiktig uppdatering av nuvarande Mini så har insidan av bilen spårat ur fullständigt. Blinkande lyktor i golvet och på instrumentbrädan turas om att ge en lätt psykadelisk upplevelse. Som tur är ska det enligt Mini gå att stänga ner de värsta ljuseffekterna när det väl är dags att börja köra.

Än så länge är bara Mini Vision ett koncept, den riktiga Minin gör världspremiär den 22 november på bilsalongen i Los Angeles.

Aftonbladet Bil