Opel satsar sig ur krisen

1 av 3
MOTOR

Ny designfilosofi och en återkomst av Opel Monza ger goda framtidsförhoppningar – liksom ansiktslyftningen av Insignia samt helt nya skogsmulleversionen Country Tourer.

Förlusttyngda Opel behöver vända den nedåtvikande trenden. Kanske kommer den redan i höst?

Mest spännande framtid syns på de fåtalet bilder som Opel släppt på en ny konceptstudie. Bilen, som kommer visas upp på Frankfurtsalongen i mitten av september, får det välbekanta namnet Monza.

Stora glasytor

Precis som originalet som tillverkades mellan 1978 och 1986 handlar det om en klassisk kupémodell med låg midjelinje och stora glasytor.

Enligt Opel ska konceptbilen spinna vidare på att gamla Monza var tidigt ute med digital instrumentpanel, och visa ny teknik för framtida infotainment- och kommunikationssystem.

FAKTA

Opels nya modeller

Nya Insignia har fått bredare och lägre grill samt mera krom i fronten. Invändigt har Opel städat upp och förenklat kontrollerna på mittkonsolen som tidigare var ett virrvarr av knappar.

Opel utmanar även Volvo XC70 och VW Passat Alltrack med Insignia kombi försedd med gummistövlar. Fyrhjulsdrift, högre markfrigång och plastsköldar gör bilen mer lämplig för sämre vägar.