Taxiföraren flyr från polisen – i 238 km/h

1 av 4
MOTOR

Här försöker Paul Roberts, 43, fly från polisen i 238 km/h – med passagerare på motorcykeln.

Nu har polisen släppt filmen från vansinnesfärden i Storbritannien.

– Den nivå av fara som Paul Roberts utsatte sig själv, sin passagerare och allmänheten är obegriplig, säger polisen Nick Edwards till Daily Record.

Det var i september som 43-åriga Paul Roberts gav sig ut på motorvägen norr om London – och det gick snabbt. Rejält snabbt. En polismotorcykel upptäcker Paul som dessutom har passagerare på sin motorcykel och följer efter, samtidigt som han filmar färden, skriver Daily Record.

Som mest kör den efterföljande polismotorcykeln i 148 miles per hour, motsvarande 238 kilometer i timmen på den trafikerade motorvägen. I farter runt 170 km/h sicksackar Paul dessutom mellan filerna för att köra om andra bilar.

– Den nivå av fara som Paul Roberts utsatte sig själv, sin passagerare och allmänheten är obegriplig, säger polisen Nick Edwards till Daily Record.

Bannlysts från vägarna

Enligt polisen var Paul Roberts, som driver ett taxibolag, på väg till jobbet tillsammans med passageraren på motorcykeln. Själva polisjakten pågick i nästan två mil innan Paul stannade vid vägkanten.

Nu har han dömts till 120 timmars samhällsservice och tvingas 5 100 kronor i böter och 5 900 kronor i kostnader – samtidigt som han har bannlysts från vägarna i 15 månader.

– Det här beteendet tolereras inte på Essexs (regionens, reds anm.) vägar, och domstolen har tydligt insett konsekvenserna av förarens beteende genom straffet som utdelats, säger polisen Edwards.

Se filmen här! Obs, extern länk.