Lista: Biltillverkarnas aprilskämt

1 av 6
MOTOR

Den 1 april betyder aprilskämt – och biltillverkarna är inte sena att haka på.

Opel lanserar en kebab-taxi och Volkswagen bygger skåpbil i miniatyr.

Här är listan med årets bil-aprilskämt.

Vauxhall Taxi Kebabi är precis vad det låter – en taxi med inbyggd kebab. Bakom uppfinningen står brittiska Opel-företaget Vauxhall som tänkte att det är bättre att servera hungriga festprissar mat direkt från bilen, i stället för att köra runt och leta nattöppna matställen.

Gasdrivna kebabsnurror håller köttet varmt och interiören är lättstädad, tack vare vinylklädsel på såväl säten som golv. En inte helt dum idé i verkligheten, eller vad säger ni?

Nissans gym-knapp

Träningstrenden är här för att stanna. Och Nissan vill inte att deras förare ska gå miste om den, bara för att de sitter bakom ratten. Därför lanserar Nissan nu knappen som avaktiverar servostyrningen, vilket gör bilkörningen betydligt tyngre. I gengäld får du rejäla armmuskler – och bränner i snitt 1 415 kalorier per dag, enligt Auto Express.

Mercedes monsterbuss

Hädanefter är det inte bara sportbilar som ska få ta tillgodo av det heliga från fabriken Afflerbach. Lämpligt till 1 april har Mercedes-AMG satt tänderna i företagets stora Sprinter-buss och klämt ner företagets nya 4,0-liters turboladdade V8:a under huven. 510 hästkrafter tillsammans med sportfjädring, ett rejält vässat utseende med luftintag och rejäla fälgar. En drömbuss till charter-hotellet, visst?

Volkswagen Caddy Maxi Mini

En skåpbil behöver inte vara stor, menar Volkswagen och släpper pyttelilla Caddy Maxi Mini. Endast 2,4 meter lång (30 centimeter kortare än en Smart) blir det inte mycket utrymme för lasten över, men Volkswagen menar att det inte är något problem.

– Vi ser Caddy Maxi Mini som vår motsvarighet till chokladkakorna vid mataffärernas kassor. Vi hoppas att när våra kunder kommer in och köper någon av våra normalstora skåpbilar ska de lägga till Caddy Maxi Mini som en liten belöning, säger Volkswagen transportbilars Dr. Avin A'laf.