Svenska stjärnans nya värstingkombi

Jon Olssons nya bil: Audi RS6 med ”runt 900 hästkrafter”

1 av 8 | Foto: Foto: Betsafe.com / Oskar Bakke
MOTOR

Svenska stjärnan Jon Olsson har ny bil.

En toktrimmad Audi RS6 – med cirka 900 hästkrafter.

– Mosar jag inte en Lamborghini Aventador med fyra personer i bilen blir jag missnöjd, säger Jon Olsson.

Jon Olsson är den svenska stjärnskidåkaren som gjort sig känd för sina värstingbilar – ofta med takbox. Efter månaders arbete är hans senaste superåk färdigbyggt. En trimmad Audi RS6 Avant med takbox från 56 Nord – och 900 hästkrafter.

– Det finns ingen bättre bil än en Audi RS6 om man ska åka Europa runt för att åka skidor. Men jag gillar att göra saker lite speciella – men det här blev lite mer än vad vi först hade tänkt, säger Jon som bara minuter tidigare för första gången satt sig i sin färdigbyggda bil.

– Exteriört har vi breddat mycket med kolfiber som är designat tillsammans med Leif Tuvesson, men då jag gillar detaljer ville jag ha en speciell sorts kolfiber, samma som Koenigsegg och Pagani använder. Men för att få tag i den var jag tvungen att köpa 100 meter. Så då gjorde jag det.

Vill köra ifrån Lamborghini

Motorn är också den rejält trimmad, men även om de inte hunnit mäta effekten ännu räknar Jon med en siffra runt 900 hästkrafter.

– Efter att ha byggt kolfiberkittet lämnade vi bilen till Stertman för att få lite pulver, men det blev väldigt, väldigt mycket, säger Jon och avslöjar ett vad han har för mål med bilen.

– Mosar den inte en Lamborghini Aventador 700 hästkrafter när vi är fyra personer i bilen blir jag missnöjd.

Kör nästan 10 000 mil per år

En Aventadator accelerar från noll till hundra kilometer i timmen på 2,9 sekunder – en tid som Jon alltså vill slå.

– Jag har ju haft en del snabba sportbilar, men det känns som det här är det roligaste jag haft. Det är bra mycket skönare att ha en ordentlig kombi.

Jon berättar att han kör mellan 6 000 och 10 000 mil varje år, vilket nu kommer ske i den nya Audi-kombin. Dessutom planerar Jon att köra Gumball 3000 som i år startar i Stockholm.

– Jag gillar att använda bilar, och även om jag inte kör på bana vill jag ha värstinggrejer. I år blir det Gumball med lädersäten och luftkonditionering. Otroligt mycket bekvämare än fjolårets Rebellion.

Närmast för Audin och Jon väntar en resa till Åre under påsken, därefter lovar han att mäta effekten i motorn – och kolla om han verkligen mosar den där ’Lambon’.