Kör hyllade Volvon – ensam i paradiset

1 av 5
MOTOR

Volvos hyllade klassiker P1800 är en sällsynt fågel även i Sverige – men på Hawaii rullar ett alldeles unikt exemplar.

Här är urmakaren följde drömmen – och tog med Volvo-ikonen.

Se den snygga filmen om den klassiska bilen i paradiset.

Alla har väl drömt om att glida runt på Hawaii, surfa i det blå havet och leva livet – men vad sägs om att göra det bakom ratten på en klassisk Volvo P1800? Amerikanska Petrolicious har gjort ett snyggt porträtt på urmakaren John Patterson som kör dagligen kör sin ikon från 1964 – på Hawaii.

– Det finns nio mil väg på Kauai. Det finns ingenstans att åka, och att ha en bil är inte ett sätt att uttrycka sin självständighet att du kan lämna och köra var du vill. Du kör iväg, men kommer köra samma väg hem igen, berättar John i filmen.

Till vardags är John urmakare och ser en koppling i hantverket mellan hans klockor och den klassiska Volvon.

”Låter snabb – men är inte så snabb”

Varför blev det då en Volvo? John menar att utbudet av klassiska bilar på Hawaii är mycket begränsat – och avsaknaden av verkstäder och reservdelar gör att han måste kunna fixa allt själv. Och efter att ha sett en P1800 under tiden i high school blev han fast.

– Den låter snabb, men går inte så snabb. Den ser posh ut, men jag kan fixa den själv. Överallt är det tummen upp, bilen förmedlar ingen ”se på mig”-attityd.

– Bilen suger tillbaka dig till en tid när saker inte var så komplicerade, säger John och glider ståndsmässigt fram på öns krokiga vägar – och lämnar resten till fantastin.

Så luta dig tillbaka, titta på den sju minuter långa filmen – och föreställ dig din drömtillvaro! Här hittar du den! (obs, extern länk)