Robert De Niro spelar Enzo Ferrari i storfilm

1 av 5
MOTOR

Det våras för bilentusiasterna.

En ny storfilm om Ferrari är under inspelning – och Robert De Niro har släppt allt för att spela den legendariske grundaren Enzo Ferrari.

– Filmen har högre prioritet än allt annat, säger De Niro.

Enzo Ferrari har kanske satt större fotavtryck i bilvärlden än någon annan någonsin gjort – och nu blir hans liv en högbudget-film med Robert De Niro i huvudrollen. Skådespelaren ska spela Ferrari-grundaren i filmen som täcker in Enzos liv från det att han startade det legendariska sportbilsmärket efter andra världskriget, byggde upp företaget på racingbanorna och drev det fram till han dog vid 90 års ålder 1988.

– Det är en ära att få berätta livet om en extraordinär man i motorsportens värld. Filmen kommer snart börja produceras, främst i Italien, har högre prioritet än alla mina andra projekt, berättar De Niro för den italienska tidningen Il Messaggero.

Clint Eastwood ryktas regissera

Filmens producent, Gianni Bozzacchi, berättar för samma tidning att det kommer bli en ”episk” film med rejäl budget.

– Den ska täcka ett brett spann i olika omgångar av epoker och episoder.

Brittiska Top Gear menar till och med att Clint Eastwood ryktas hålla i regisseringen.

Premiär nästa år

Som bilentusiaster har vi troligtvis en riktig karamell framför oss. Full av kärleksfull bilhistoria om det mytomspunna företaget Ferrari – och dess lika legendariska grundare Enzo. Så håll ut – filmen sägs vara redo för premiär redan till nästa år och ska kort och gott heta; Ferrari.