Köper rivalernas bilar – för 25 milj

1 av 4
MOTOR

Det går bra nu.

I alla fall för Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton.

På mindre än tre månader har han lagt minst 25 miljoner på två supersportbilar – från konkurrenterna.

Livet leker för racingstjärnan Lewis Hamilton. Han leder världsmästerskapet i Formel 1 och är just nu på god väg mot sin tredje mästerskapstitel. Visserligen blev kritiken hård efter hans smaklösa firande på podiet efter senaste segern, men det faktum att han har två av världens hetaste bilmodeller i garaget verkar glädja honom rejält.

För bara två månader sedan avslöjade en chef inom Mercedes Formel 1-team att deras förare Lewis Hamilton köpt en LaFerrari, det vill säga superhybriden med 963 hästkrafter och en prislapp på 12 miljoner kronor – som minst. Men det är inte den enda nyheten i Lewis ägo. Nu avslöjas det att britten också köpt sig en av de 375 stycken McLaren P1-bilarna som tillverkats, skriver Inautonews. Och precis som Ferrari är även McLaren en konkurrent i Formel 1. Det verkar onekligen som att Hamilton inte tycker att hans eget team Mercedes nya värsting AMG-GT är tillräckligt snabb.

Två värstingar

Vi kan inte klandra honom. McLaren P1 är också den en superhybrid i klass med LaFerrari. Här hämtas 903 hästkrafter ur en 3,8-liters V8-motor och en elmotor. Grundpriset för en P1:a är sägs vara en miljon euro, men enligt Autocar har genomsnittspriset för de sålda bilarna efter kryss i tillvalslistan hamnat på drygt 13 miljoner kronor.

Frågan är bara om Hamilton nöjer sig nu, eller om han också vill ha ett exemplar av ’Zlatan-bilen’ Porsche 918 Spyder också? Den kostar ”bara” 7,5 miljoner kronor.

Se en film på Lewis nya McLaren här. Obs, extern länk.