Avslöjat: Bilen som aldrig sjunker i pris

1 av 5
MOTOR

Att köpa ny bil brukar vara en av de sämsta investeringarna någonsin.

Men det finns undantag – nämligen den som bara ökar i värde.

McLaren P1 är den första bilen som aldrig kommer sjunka under sitt listpris, tror experterna.

Glöm fet värdeminskning och dåligt andrahandsvärde. Åtminstone om du är en av de 375 lyckliga som kom över McLarens hybridvärsting P1. För trots att prislappen för de sålda bilarna i genomsnitt legat på 13 miljoner kronor, spås nu bilen att vara en bombsäker investering. Åtminstone om man litar på finansbolaget Magnitude Finance.

Enligt dem har priset på andrahandsmarknaden redan ökat med 50 procent.

– Det är ganska förbluffande att tänka på att P1:ans värde bara kommer att öka. Till och med hyperbilar som Ferrari Enzo dök under listpriset ett tag innan de studsade upp till att var en bra investering, säger Tim Marlow, chef för Magnitude Finance, i ett pressmeddelande.

Superhybrid med 916 hk

McLaren P1 är, precis som LaFerrari och Porsche 918 Spyder, superhybrider som kombinerar en urstark bensinmotor med en nästan lika stark elmotor. I P1:ans fall handlar det om en turboladdad 3,8-liters V8:a med 737 hästkrafter som jobbar ihop med en 179 hästars elmotor. Tillsammans levererar de 916 hästar och urstarka 900 newtonmeter.

Kan gynna Zlatan och Gessle

Nyligen försökte Rowan Atkinson sälja sin McLaren F1 för 100 miljoner kronor – som han dessutom krockat rejält två gånger.

De fyra personer som ryktas ha köpt varsin P1 i Sverige verkar med andra ord ha gjort en bra investering.

–  Vi har sett ägare tacka nej till bud som ligger fem miljoner över köpesumman. Det demonstrerar tydligt att de tror att bilen kommer att gå i samma fotspår som Maclaren F1 och i framtiden vara värd miljontals pund, säger Marlow.

Om Zlatan Ibrahimovic och Per Gessle gjort lika bra investeringar med sin Porsche 918 Spyder och LaFerrari återstår att se, men prognoserna pekar även där mot en positiv utveckling. Lewis Hamilton kan däremot skratta sig lycklig – han äger både en McLaren P1 och LaFerrari.

ARTIKELN HANDLAR OM