Rod Stewarts Lambo Miura till salu

1 av 6 | Foto: Foto: RM Auctions
MOTOR

En Lamborghini Miura är alltid speciell – men med Rod Stewart som första ägare skjuter prislappen i höjden. Ännu mer.

För nu har du chansen att bli bilens femte ägare.

Men smakar det så kostar det – närmare bestämt 16 miljoner kronor.

Den brittiske rocklegendaren Rod Stewart ägde en gång i tiden två stycken av världens mest klassiska superbilar – samtidigt. På tiden det begav sig var bilarna naturligtvis inte klassiska, men likväl rejäla superbilar. Nu är en dem till salu – men prislappen är galet hög.

Bilen det handlar om är en blå Lamborghini Miura från 1971 med en maffig V12-motor med 370 hästkrafter. Modellen lanserades första gången 1966 och kom snabbt att bli en mytomspunnen vagn, både tack vare sin design och prestanda.

Såldes i London

Just det här exemplaret såldes till Rod Stewart av Lamborghini-handlaren på Alie Street i London 1971, vilket säljaren Amari lovar att det finns intyg på – tillsammans med ett fotografi på Rod tillsammans med hans dåvarande flickvän Dee Harrington och de två Miura-bilarna han ägde.

En av de dyraste någonsin

Fem år efter att Rod köpte bilen ska den sålts vidare och har sedan dess haft fyra ägare. En av dem fick för sig att bygga om bilen till den ännu vassare SV-versionen med bredare kaross och sportigare utseende, men säljaren intygar att såväl kaross som motor och chassi har sina originalnummer kvar.

Om säljaren får sina begärda 16 miljoner kronor innebär det att detta exemplar blir en av världens dyraste Miuror, vilket kan te sig lite märkligt då exakt den här bilen såldes för drygt ett år sedan för knappt fem miljoner kronor av RM Auctions, enligt supercompressor.com.

ARTIKELN HANDLAR OM