Tjuvarna stal sju år gammal väg

1 av 3 | Foto: Foto: AP/EUGENE HOSHIKO
En kinesisk väg, dock ej den som blev stulen.
MOTOR

Stulna bilar, fälgar och radioapparater har alla hört talas om. På sistone har bovarna till och med börjat knycka krockkuddar och inredningsdetaljer.

Men i Kina tar tjuvarna saken ett steg längre.

Nu har de stulit en 410 meter lång betongväg!

I börja av april ska invånarna i Nantong, strax norr om Shanghai i Kina, fått en märklig överraskning. Deras sju år gamla och 410 meter långa betongväg hade försvunnit spårlöst, rapporterar sajten Shanghaiist genom den kinesiska tidningen whnews.com.

”Tjäna en hacka”

Vägen rapporteras ha byggts så sent som 2008 och ska enligt uppgift ha varit i gott skick vid försvinnandet. Men strax efter att invånarna, som gärna hade velat ha kvar vägen, ringde polisen och anmälde vägen som försvunnen ska stölden ha fått sin förklaring.

Polisen undersökte övervakningskameror runt den aktuella vägen och fann registreringsnumret på en av fordonen som användes för att frakta bort massan – och ägaren erkände direkt.

– Eftersom vägen inte användes så ofta tänkte jag att jag kunde gräva ut lite grejer och tjäna en hacka, ska fordonets ägare Gu ha sagt, enligt Asia One.

Enligt polisen ska Gu, tillsammans med kumpanen Yang ha grävt ut mer än 630 ton betong på bara två dagar, som de sedan sålt för 12 000 yuan, motsvarande 16 000 kronor. Vilket straff som väntar Gu och Yang har domstolen ännu inte fastställt, då utredningen fortfarande pågår.