Europas bästa – Ford Fiesta

Foto: Foto: Steven Senne, Koji Sasahara
MOTOR

Ford är överst på tronen i Europa.

När försäljningssiffrorna i småbilssegmentet för det första halvåret skulle räknas så visade det sig att Ford Fiesta fortfarande var kontinentens nummer ett.

Fiestan har länge kallats för Fords "minsting", men tittar man på försäljningssiffrorna är modellen återigen störst i Europa. I dagarna stod det klart att Fiesta toppar listan som Europas bäst säljande bil i småbilssegmentet.

Ökat med 3,6 procent

Enligt siffror från JATO Consult har Ford sålt 173 999 Fiesta-bilar i Europa mellan januari och juni månad. Det är en ökning med 3,6 procent om man jämför med försäljningen från samma period 2014.

Fiestan var dessutom den näst bästa sålda bilen mellan januari och juni i år, om man räknar med alla segment. Under 2014 var modellen den bäst sålda bilen i sitt segment i Europa för tredje året i rad.

”Européer älskar mindre bilar”

Fiestaförsäljningen i juni har ökat stort om man ser till försäljningssiffrorna från fjolåret. Ford sålde 33 646 stycken bilar under perioden det här året, det är 22,3 procent högre jämfört med månaden från 2014.

– Européer älskar mindre bilar och ställer extremt hårda krav så vi är mycket stolta över att Fiesta håller sig kvar i toppen, säger Roelant de Waard, vice president Sales & Service Ford Europa, i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM