Här visar Tesla upp nya ”robot-ormen”

Foto: Foto: Skärmdump Tesla Youtube
MOTOR

En "orm" som laddar bilen åt dig.

Nu visar elbilstillverkaren Tesla upp framtidens laddare för alla elbilar.

Kolla på den futuristiska laddningslösningen i videon nedan.

Nordamerikanska bilföretaget Tesla får mycket uppmärksamhet för sina eldrivna bilarna. Men nu har elbilstillverkaren blivit uppmärksammade för något annat än just deras bilar. På deras officiella Youtube-kanal visar Testla upp en prototyp på hur framtidens el-laddning skulle kunna se ut. Med hjälp av en orm-liknande laddningsarm visar företaget att det snart kanske är möjligt att få automatisk hjälp med att få bilen fulladdad – utan att du behöver lyfta ett finger.

"Ormen" gör jobbet åt dig

Utifrån klippet verkar det som att man som bilägare endast behöver parkera bilen, öppna luckan för eluttaget för att sedan låta "robot-ormen" göra resterande åt dig. Det skulle betyda att du kan köra i ditt garage för att till nästa bilfärd ha en fulladdad bil redo.

En första prototyp

Laddaren liknar onekligen något som är hämtat ur en science fiction-film men erkänn att det hade varit toppen om den futuristiska laddningslösningen skulle komma ut till försäljning, då den både skulle spara tid och alltid försäkra om att bilen är påfylld.

Men än så länge har inte Tesla kommit med några officiella uttalanden kring videon. Men utifrån videons titel benämns laddaren som prototyp. Planerar tillverkaren att göra ”ormen” till verklighet för alla elbilsägare i framtiden? Kolla in den futuristiska laddnings-ormen i videon. Obs extern länk.