Kinesiska superbilen ska locka miljonärer

1 av 10 | Foto: Foto: Icona
MOTOR

Glöm Ferrari och McLaren.

Här kommer Icona – det kinesiska märket som ska ta världen med storm.

Och snart får vi se deras första produktionsbil ”Vulcano Titanium”.

Kina är världens största bilmarknad, men tittar man på internationellt kända märken – så är jättelandet i öst en lättviktare.

Men det vill Icona ändra på. De ska bli det första kinesiska märket som lyckas konkurrera med etablerade ikoner som Ferrari, Lamborghini och McLaren.

Och deras vapen – Vulcano.

Förbättrad och snart förverkligad

Bilen kommer att ställas ut på lyxbilsfesten Pebble Beach nu i veckan, men det är inte första gången bilen visas. Den dramatiska skapelsen debuterade faktiskt redan för två år sedan – och gjorde ett starkt intryck på Shanghaisalongen.
Då påstod Icona att bilen gick att få i två utföranden. Dels med en V12 som tog hjälp av en elmotor och dels med en dubbelturbomatad V6:a kombinerad med dubbla elmotorer. Det lät spännande, men modellen blev aldrig verklighet

Otrolig prestanda

Den Vulcano som nu ska visas upp – ska dock vara äkta vara, med en framtid.

Produktionsversionen kommer däremot inte ha lika exotiska motoralternativ som konceptet från 2013.

Så vad har Icona petat ner? Jo, de har tagit den kompressormatade V8:an som Chevrolet använder i Corvette ZR1. Denna ska ge bilen 670 hästkrafter och en acceleration från stillastående upp till 100 km/h på 2,8 sekunder. Det sistnämnda skulle innebära att det kinesiska bygget skulle tangera McLarens P1:a.

Bilen som visas upp är ihopsatt av italienska karossbyggaren Cecompo och helt byggd i titan.

Icona gör mycket väsen av att de trots en kinesisk bas, har en bil ritad av en fransos och byggd av italienare.

Återstår att se om det kommer att locka miljonärerna på Pebble Beach tillräckligt mycket för att de ska kasta sina plånböcker i Iconas riktning.