Avslöjad: Kolla in Teslas nya modell

Foto: Foto: Skärmdump Youtube – från programmet 60 Minutes.
MOTOR

Är det här modell nummer 3?

I ett program om Teslas grundare, Elon Musk – så avslöjas kommande instegsmodellen ”Model 3”, rapporterar Green Car Report.

Tesla är ett spännande företag.

De ska gå från att vara en liten nischtillverkare som gör exklusiva elbilar – till att bli en massproducent med ett brett spektra av modeller med eldrift.

Sedanen Model S har etablerat sig på marknaden, crossovern Model X lanseras i höst, sen är det dags för den stora volymbilen – Model 3.

Avslöjad i förtid

Model X har varit kraftigt försenad, vilket gjort att Tesla behövt skjuta fram sina planer hela tiden. Därför har vi inte fått se något av ”3:an” än. Eller, kan det vara så att bilen redan fastnat på film?

Sajten Green Car Reports rapporterar att vad som verkar vara en ler-modell av bilen figurerar i ett avsnitt av ”60 Minutes” som handlar om Elon Musk. Modellen syns under ett skynke, dock får vi bara se en del av baken på bilen.

Planerad till 2017

Fullskaliga ler-modeller är vardag inom bilindustrin och ett sätt för tillverkare att få en känsla för hur bilarna gestaltar sig. Sett till den modell som syns i ”60 Minutes” verkar det som att den påstådda Model 3 följer sina föregångare när det kommer till design.

Dock behöver det inte innebära att den här är den slutgiltiga produktionsversionen av 3:an. Det tillhör inte ovanligheten att designen ändras med tiden. Detta för att förbättra aerodynamiken, skapa mer utrymme eller någon annan parameter. Det är ju fortfarande två år kvar innan Model 3 debuterar.

Här går det att se 60 Minutes-inslaget OBS extern länk.