Hyundai visar upp lyxbilen Vision G

1 av 22 | Foto: Foto: Hyundai
MOTOR

En luxuös kupé för framtiden.

Här är Hyundai Vision G coupé. Bilen visas upp under lyxbilsfeten Pebble Beach och ger ett smakprov på hur koreansk premium ser ut.

Sedan 1950 har det årligen arrangerats lyxbilsfest på golfbanan Pebble Beach i Kalifornien. Här träffas världens rikaste bilsamlare och visar upp sina påkostade bilar för bilentusiaster. Dessutom hålls det flertalet bilauktioner med exotiska exemplar och det körs lite klassiker-rallyn. Normalt sett är det framförallt klassiska exemplar från märken som Ferrari, Mercedes och Jaguar som brukar visas upp – men i år blir det något i sammanhanget lite udda.

På årets upplaga av Pebble Beach är en koreansk lyxvagn på besök.

V8:a med 425 hästkrafter

Som en katt bland hermelinerna visar Hyundai upp ett koncept kallat Vision G. Bilen rymmer plats för fyra och är möblerad med lyx-läderklädda stolar. Invändigt hittar man fler exklusiva designdetaljer i både guld och borstat aluminium, men också flera bildskärmar och ett ljudsystem från Lexicon. Under huven sitter en V8:an på 5 liter som ger 425 hästkrafter och har ett vridmoment på 519 newtonmeter. Vision G är framtagen av Hyundais amerikanska designstudio under ledning av Christopher Chapman – samme man som tidigare var designchef för BMW (ritade X5, 1-serien och var chef under tiden Z4:an togs fram).

Enligt Hyundai ger konceptbilen en fingervisning om vad som komma skall. Tillverkaren vill utveckla sin Genesis från att vara en modell (finns som sedan och coupé) till att bli en hel serie med lyxiga bilar. En serie som på sikt ska kunna ge sig in i den riktiga premiumklassen och utmana Audi, BMW och Mercedes.