Lambos nya cabb – med 750 hästar

1 av 10 | Foto: Foto: Lamborghini
MOTOR

Taklös, lättad och mer kraftfull.

Nu har Lamborghini presenterat sin Aventador Superveloce Roadster.

Sugen? Då gäller det att skynda på, samtliga 500 bilar räknas säljas snabbt.

– Vi har redan fått frågor om bilen från seriösa köpare, säger Johan Mårtensson, försäljningschef på Lamborghini Malmö.

Tycker du att Lamborghinis Aventador är för mesig finns det ju tillverkarens lite upphottade Superveloce-version. Nu har denna även kommit som cabriolet och i helgen var det premiär för bilen på lyxbilsfesten Pebble Beach i Monterrey.

Starkare och lättare

Så vad har då hänt med bilen? Jämfört med vanliga Aventador så har bilen fått ytterligare 50 hästkrafter (nu 750 hk). Modellen är även 50 kilo lättare än vad den icke SV-prydda roadstern är.

Mer effekt och mindre vikt omvandlas till bättre accelerationsprestanda och bilen ska klara av att ta sig från stillastående upp till 100 km/h på 2,9 sekunder.

De som vill ha rikligt med vind i kalufsen ska kunna njuta av detta i hastigheter upp mot 350 km/h.

Bara 500 exemplar

Precis som vanliga Supervelocen så kommer SV Roadster att byggas i begränsad upplaga. Lamborghini har sagt att det blir bara 500 exemplar av bilen. Och det innebär att de är exklusiva – runt 4,7 miljoner kronor kostar en bil. Men Lambo behöver inte oroa sig över att inte kunna sälja bilarna, coupé versionen sålde slut snabbt – och det lär även ske med roadstern.

– Vi har redan fått frågor om bilen och det är från seriösa köpare. Det är alltid stort intresse vid specialmodeller. Dock vet vi inte något om tilldelningen. Fabriken öppnar först i slutet av augusti och i samband med Frankfurtmässan får vi reda på tilldelning. Har vi tur får vi två eller tre, men det är inget som vi kan räkna med, säger Johan Mårtensson, försäljningschef på Lamborghini Malmö.