Avslöjat: Apple bygger egen bil

Foto: Bilen på bilden har inget med avlöjandet att göra. Foto: Apple, Thinkstock
MOTOR

Apple jobbar i hemlighet med en förarlös bil.

Detta avslöjades efter att man hittat ett dokument som pekar på att Apple nu har hittat en anläggning där man ska testa sina förarlösa fordon, rapporterar The Guardian.

I slutet av förra veckan rapporterade brittiska The Guardian nya uppgifter om hur Apple i hemlighet jobbar på ett nytt bilprojekt. Detta efter att tidningen kommit över dokument som bevisar att teknikjätten har kommit långt med utvecklingen av ett eget självkörande fordon. Ingenjörer i det så kallade ”Special project group” jobbar i hemlighet med att bygga en självkörande bil i Silicon Valley i USA, detta skriver The Guardian.

Närvarat på möten

Men Apple ska nu efter en tids letande ha hittat en plats där de kan testa sitt förarlösa fordon. Enligt dokumenten ska Apple närvarat på möten med företrädare för en före detta militärbas i trakterna av San Francisco, en anläggning som i dag används av olika biltillverkare för diverse biltester. Dokumenten pekar även på att Apple ska ha frågat om huruvida man får använda militäranläggningen för att hemligt göra tester på sina bilar.

Vill testa förarlösa bilar

Biltillverkarna Mercedes-Benz och Honda har sedan tidigare gjort tester av självkörande bilar på anläggningen, men nu verkar det alltså även som att Apple vill bedriva sin verksamhet där.

– Vi skulle... vilja få en bild av tillgängligheten av området och hur vi skulle behöva koordinera med de andra parterna som använder det, säger Apples ingenjör Frank Fearon enligt The Guardian.

Chefen för militäranläggningen, Randy Iwasaki, hänvisar till det avtal man har slutit med teknikjätten som gör att han inte tillåts kommentera några närmare detaljer kring dokumenten.

Apple har avböjt att kommentera uppgifterna som brittiska tidingen publicerat.