Bilsamlingen med bara gula Ferraris

1 av 12 | Foto: Foto: Vimeo/Keown Films
Bilsamlarna Phil och Martha Bachman
MOTOR

Fyrtio nyanser av gult.

Här är bilfantasten vars samling är unik. Han har över 40 stycken gula Ferraris.

– Jag ville ha en gul eftersom jag tyckte att det var för många röda redan, säger Phil Bachman till tidningen Forza.

Phil och Martha Bachman från Greeneville, Tennessee i USA har en stor passion för italienska hästkrafter. Den pensionerade bilmekanikern Phil har bedrivit en bilverkstad i den lilla staden, med cirka 15 000 invånare, under större delen av sitt liv. Nyligen blev de uppmärksammad i Ferrarimagasinet Forza. Paret besitter nämligen en imponerande samling av nya och gamla Ferraribilar. Det speciella med samlingen – nästan alla bilarna är gula.

”Var för många röda redan”

Phil öppnade bilverkstad 1967 och bilar har varit hans liv sedan dess, men det var först 1983 som han upptäckte sin stora kärlek för de italienska sportbilarna. Hans första köp var en Ferrari 308 GTS Quattrovalvole och Phil minns det som om det vore igår.

– Jag blev förälskad i bilen, så jag beställde en 1984 genom Ferrari återförsäljare i Nashville. Jag ville ha en gul eftersom jag tyckte att det var för många röda redan. Jag ville vara annorlunda, berättar Phil för Forza .

Köpt en sportbil varje år

Efter att han fått sin 308 GTS Quattrovalvole så började sen samlandet och på 30 år har den vuxit rejält. Det blev ungefär en sportbil för varje år som gick. Vilket innebär att Bachmans i stort sett har alla modeller sedan samlandet började. Och inte nog med det, Phil har sett till att beställa den sista bilen i varje serie – vilket även de gör de gula bilarna unika.

Phil berättar att några av hans favoriter i samlingen är 275 GTB/4 från 1967, en 365 GT4 BB från 1975 och Enzon från 2003.

Nästa bil på ingång: En LaFerrari – självklart i favoritfärgen.

Här kan du se en video med delar av den gula Ferrarisamlingen. Obs extern länk.