Teslas nya värsting – värre än ”galen”

1 av 3 | Foto: Foto: Tesla Motors
Model S säljer bra. I Sverige säljs det just nu mer Teslor – än Porschar.
MOTOR

Vad är värre än ”Insane”? Jo ”Ludicrous”.

Teslas nya värstingvariant av Model S har precis kommit ut.

Så hur är då P90D? Helt galen om man får tro den första ägaren.

Model S har nu funnits ett tag på marknaden. Men genom ständiga uppdateringar och flashiga nya funktioner – så känns den fortfarande fräsch.

Den senaste uppdateringen innebär att man kan beställa bilen med ”Ludicrous-mode” – ett läge som innebär att accelerationen blir än värre. Sprinten 0-100 km/h klaras av på 3,0 sekunder istället för 3,3 sekunder.

Första beskrivningarna

Men hur känns 0,3 sekunders skillnad? En av de första ägarna till en P90D har lagt upp sina upplevelser på Tesla Motor Club Forum. Så här skriver hen:

”P85D är verkligen galen 0-30 mph [48 km/h red.anm], sen avtar draget märkbart… Den är olik alla andra sedaner på vägen – förutom P90D. Jag var inte säker på vad skillnaden skulle vara, eller om man över huvud taget skulle märka det. Men det kan man. Suget från start är mer än 1G och håller i sig hela vägen upp till 60 mph. Seriöst, det enda man kan göra är att hänga kvar i ratten och hålla ögonen öppna. Jag var lite illamående efter att ha testat och faktumet att det tog ett tag att få tillbaka blodcirkulationen i ansiktet säger en hel del.”

Hundradelarna kostar på

Men att få uppleva Ludicrous-accelerationen svider rejält i plånboken. Vanliga P85D går loss på 1 141 950 kronor. P90D kostar ytterligare 133 000 kronor. Är man sugen och beställer i dag ska man enligt Tesla Motors onliebeställningsformulär få ett exemplar av bilen så snart som i november. Vilket är väldigt snabbt även det.

Här går det att se en video med första intrycket. OBS extern länk