Land Rover: ”Därför gick testet så dåligt”

Hamnade sist i tidningens bromstest Ger sin förklaring till resultatet

1 av 2
MOTOR

Lyxsuven Range Rover Sport blev sämst i Teknikens Världs bromstest.

Nu förklarar Land Rover anledningen.

– Vår bil hade allrounddäck och Volvon hade sommardäck, säger Jonas Lindow, country manager på BC Sweden till Aftonbladet Bil.

Förra veckan publicerade Teknikens Värld sitt test av omkörningsacceleration och bromsar av tre likvärdiga suvar: Audi Q7, Volvo XC90 och Range Rover Sport.

Just testet av bromsar var mindre smickrande för Land Rover – Range Rover Sport hamnade markant sist med rubriken ”Range Rover Sport har farligt dåliga bromsar”.

”Måste ta detta på allvar”

– Vi måste ta detta på allvar. Vi samlar in fakta vilken bil som använts i testet, det är ett arbete vi redan satt igång nu, sa Jonas Lindow, country manager på BC Sweden, generalagent för Land Rover i Sverige, till Aftonbladet Bil förra veckan.

Nu har Land Rover undersökt anledningen till det dåliga resultatet.

”En lärdom vi tar...”

– Volvon hade Pirellis sommardäck och vår bil hade Continental allround-däck. Enligt vår fabrik hade vi fått ner bromssträckan med tio procent om vi också haft sommardäck och hamnat i paritet med både Volvon och Audin i testet, säger Jonas Lindow till Aftonbladet Bil.

Hur blev det så att ni inte hade sommardäck då?

– Den skickas med allrounddäck i sitt standardutförande från fabriken. En lärdom vi tar av detta är att alltid se till vilka däck som används på våra bilar i liknande tester framöver.

Har ni fått några reaktioner från oroliga kunder?

– Nej, tack och lov har vi inte fått ett enda kundsamtal om detta.

ARTIKELN HANDLAR OM