Nya kombin ska utmana VW Passat och Volvo V70

1 av 8 | Foto: Foto: Renault
MOTOR

En fransk utmanare till Volvo V70?

Nu har Renault avtäckt sin Talisman Sport Tourer – en bil som ska ta fransoserna upp till toppen i segmentet.

Kommer du ihåg Renault Laguna?

Det är ett par år sedan man valde, på grund av dålig försäljning, att sluta sälja bilen i Sverige och på flera andra marknader.

Nu påbörjar tillverkaren sin marsch mot toppen i det så kallade ”d-segmentet” och bilen som ska övertyga Europa att välja att parkera en fransk kombi på garageuppfarten heter Talisman Sport Tourer.

Utmana VW, Ford och Volvo

Nere på kontinenten är det Volkswagen Passat som är regent i klassen. Men Renault säger att man i första hand siktar på att komma upp på fjärdeplats (efter Opel Insignia och Ford Mondeo). Storleksmässigt står sig den franska vagnen gott med ett bagageutrymme om 572 liter – fäller man sätena blir utrymmet två meter långt och rymmer 1 700 liter.

Om vi jämför med kombi nummer 1 i Sverige, Volvos V70, är bilen något längre, men smalare och lägre. Även bagageutrymmet är något mindre.

Under huven kan Talisman-köparen välja mellan bensinalternativ om antingen 150 eller 200 hästkrafter – då i kombination med dubbelkopplingslåda. De som hellre kör på diesel har 110, 130 eller 160 hästarsmotorer att välja på.

Första publika framträdandet för Talisman kombin blir på Frankfurtsalongen /17-27 september). Under första halvåret 2016 kommer bilen ut på den svenska marknaden och i skrivande stund finns det inga prisuppgifter.

Aftonbladet Bil