Mexikanska superbilen ska locka miljonärerna

1 av 5 | Foto: Foto: InfernoExoticCar
MOTOR

Här är Inferno Exotic Car – en superbil med mexikanska rötter.

Och med 1 400 hästkrafter samt flera spännande innovationer hoppas mannen bakom skapelsen att den ska övertyga världens rika.

Mexiko har på senare tid seglat upp som lite av ett superbilsland.

Mastretta MXT och Vühl 05 var först ut och nu visar ett nytt märke upp ännu en skapelse, Inferno Exotic Car.

Bilen är verkligen ”extra allt” när det kommer till design, men mannen bakom, Antonio Ferrarioli, är övertygad om sitt projekt som nyligen visades upp på bilmässan Expo Auto Motriz i Santa Fé.

Otrolig prestanda

Enligt Ferrarioli så har bilen en V8 med 1 400 hästkrafter och 908 Nm. Tillräckligt för att ta bilen från 0-100 km/h på under tre sekunder. Och för de som har tillräcklig raksträcka och är modiga nog att hålla gaspedalen nedtryckt ska man nå 395 km/h.

Töjbar kaross

Men imponerande siffror är inte det enda som Inferno Exotic Car stoltserar med. Den är även byggd i ett helt nytt material kallat för Metal Foam, en zink-aluminium-silverbaserad legering. Tydligen ska den vara både stark och töjbar. Något som gör att ”metallen” ska kunna böjas rejält utan att ta skada.

Så om man råkar få en buckla, är det bara att trycka ut ”plåten” igen utan att det ska synas.

Bilen visades som sagt upp på en bilmässa på hemmaplan, men när hugade spekulanter får möjlighet att tinga ett exemplar återstår att se.