Kolla, här är nya Mercedes E-Klass

1 av 9
MOTOR

Här är den olyckliga missen:

En vecka innan premiären av nya Mercedes E-klass så har bilderna på bilen läckts.

Titta själv, kommer Volvo kunna utmana den tyska jätten?

Detaljerna är få, men som man säger: en bild säger mer än tusen ord.

Och nu, tack vare tyska Auto-presse.de, har vi nu äntligen bilder som avslöjar bilen.

Rent utseendemässigt har Mercedes nu införlivat modellen i sitt nya formspråk och likheterna med C- och S-Klassen är stora.

Intelligenta strålkastare

Just strålkastarna är något Mercedes jobbat mycket med, och tack vare ett tidigare pressmeddelande vet vi att varje enhet består av 84 LED-ljus. Dessa ska kunna ge föraren fullt helljus hela tiden, utan att störa andra trafikanter.

Vi vet sedan tidigare att den tyska tillverkaren siktar att höja ribban i premiumklassen genom mer teknik och lyxigare interiör.

Sätter en ny standard i klassen

– Vi har designat en rymlig och intelligent interiör. Den innehåller tekniska innovationer och topputrustning för att ska en exceptionell upplevelse för både förare och passagerare. E-Klassen sätter inte bara en ny standard i klassen. Förutom jobbet och den privata sfären så blir den även en ”tredje plats” – en zon där passagerare kan njuta av riktig lyx, har Hartmut Sinkwitz, chef för interiördesign på Mercedes, sagt tidigare.

Så kolla in bilderna i bildspelet, tror ni Volvo S90 har vad som krävs för att kunna konkurrera med nya Mercedes E-Klass? All information om bilen får vi när Detroitsalongen öppnar den 11 januari.

Uppdaterad: Auto-Presse verkar ha tagit bort bilderna – se fler bilder på nya Mercedes E-Klass här OBS extern länk

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM