Kolla in Hussarya – den polska 'Ferrarin'

1 av 11
Hussarya 33 Så här såg den gatlagliga Ferrari-utmaner ut i fjol.
MOTOR

En polsk utmanare i det absoluta toppskiktet.

På bilshowen Autosport i Birmingham visar nystartade märket Arrinera upp sin Hussarya GT – en bil de hoppas ska locka racingentusiaster med djupa fickor.

Sugen på en bil som sticker ut?

Då kan Arrinera vara ett spännande alternativ.

Just nu visar den lilla tillverkaren upp en GT-racer med namnet Hussarya GT på Autosport och tanken är att denska visa framfötterna i racingklassen GT4.

Gatlaglig bil på väg

Den bilen som står till allmän beskådan i Birmingham är den första produktionsklara skapelsen från den polska tillverkaren. Men de har tidigare visat upp Hussarya 33, som ska vara den gatlaglig Ferrari-utmanaren av GT-bilen.

Exakt när den kommer återstår att se, märket säger bara att de är ”i processen” av att färdigställa bilen.

Bra prestanda

Hussayra GT är dock en seriös utmanare i GT4-klassen. Vikten är på 1 250 kg och under huven sitter det en 6,2-liters V8. Motorn levererar mellan 420 och 650 hästar samt 580 och 810 Nm i vridmoment – beroende på hur den trimmas. Effekten skickas ner på bakhjulen och tyglas av en sexstegad sekventiell växellåda.

När det gäller den vanliga bilen man får köra på gatan hade den i fjol då den visades en 8,2-litersmotor och ”mer än 800 hästkrafter”. Den prisuppgift som förekom då var 4,5 miljoner – vilket gör att även det ligger i Ferrari-klass.

Har du tips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

ARTIKELN HANDLAR OM