Tesla Model X – är snabbast i världen

1 av 10
MOTOR

Inte bara snabbare än utlovat – sett till acceleration är Teslas Model X den snabbaste suven i världen.

Det ”bevisar” en av ägarna till de första bilarna.

När Tesla lanserade sin suv, Model X, så pratade man mycket om att det var världens säkraste suv. Men det kanske inte är den enda titeln bilen kan bärga.

Enligt en video som en ägare av Model X P90D så är bilen inte bara ruggigt kvick – den är faktiskt mer accelerationssnabb än vad Tesla officiellt angivit.

Videobevis

I videon framgår det att bilen klarar av att accelerera 0-100 km/h på 3,3 sekunder och når 160 km/h (100 mph) på 7,9 sekunder. Inte nog med att det faktiskt är bättre prestanda än vad tillverkaren själv påstår, det är siffror som innebär att den nästan 2,5 ton tunga bjässen håller jämna steg med en Pagani Huyara. För att inte tala om hur generade andra så kallade ”prestandasuvar” skulle bli vid en jämförelse.

Klår Bentley Bentayga

Och visst, ett ägartest kanske inte är tillräcklig grund för att Tesla ska våga gå ut och försöka ta världsmästarbältet. Men det visar onekligen att den acceleration elbilar får till från start är imponerande. Och jämfört med startaccelerationen på bilen som kallas för världens snabbaste suv, Bentley Bentayga, som har motsvarande sprint avklarad på 4,1 sekunder så är det rejäl skillnad.

Här är Tesla-ägarens accelerationsfilm  OBS extern länk

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM