Här kör 100 milj vilse i Norrland

Läsare fångade Bugattis nya superbil på villovägar: ”Måste vara det dyraste bilföljet någonsin”

1 av 2
MOTOR

Ett ekipage med superrika semesterfirare?

Nja, det här följet med fyra Bugatti Chiron hade kört vilse och påträffades på gränsen mellan Krokom och Östersund.

– Jag är ingen bilentusiast, men jag såg att det här är något i hästväg, säger Erik Noaksson från Ås som lyckades fånga händelsen på film.

Nere på bilmässan i Genève har Bugatti precis ryckt skynket av sin Chiron. En ”superbilarnas superbil” och den modell som nu ska axla manteln som herren på täppan i segmentet. Men i Jämtland, mer än 200 mil norr om den glittrande bilsalongen – påträffades modellen ute på villovägar.

– Jag såg dem i Lugnvik, på gränsen mellan Krokom och Östersund. Jag misstänker att de var på väg norrut mot Arjeplog och vintertest – men att de kört vilse. De kom utflygande från en liten parkeringsplats vid ett skidspår, då började jag filma – sen stannade de och började titta på en karta, säger Erik Noaksson.

Nästan 100 miljoner på hjul

Bugattis Veyron är VW-koncernens senaste flaggskepp och bilen har en W16-motor om 1 500 hästkrafter under huven. Alla kusarna innebär att bilen klarar av att accelerera 0-100 km/h på 2,5 sekunder och topphastigheten är spärrad till 420 km/h. Men på bakhala vägar i Jämtland var det inte tal om några sådana hastighetsövningar.

Bilarna har ett ”listpris” 2,4 miljoner euro, men för de med närmare 25 miljoner kronor brännande i fickan går det lätt att belasta plånboken mer en så genom att kryssa i nått extratillval. Lyxkaravanen överraskade Erik och han insåg snabbt att det inte var några dussinbilar.

– Jag hoppade till. Jag är ingen bilentusiast, men min tioårige son är bilintresserad och han har precis tecknat en Veyron åt mig – så därför kände jag igen att det var en Bugatti. Det måste vara det dyraste bilföljet någonsin i den här regionen, säger Erik Noaksson.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM