Betalade böterna med 22 000 mynt

MOTOR

Det började som ett vardagsbrott – men har blivit en viral succé.

Texasbon Brett Sanders tyckte det var lågt av polisen att ge honom fortkörningsböter.

Att han bestämde sig att ge igen med samma ”låga” mynt.

Fortkörning är absolut inget att skämta om, men den här hastighetsöverträdelsen har gått från att vara ett vardagsbrott till att bli en viral succé

Historien började med att amerikanen Brett Sanders var lite för tungfotad i Dallas-förorten Frisco. Han körde 62 km/h på en 50-sträcka – en överträdelse som resulterade i en bot på 212 dollar.

Bestrider inte brottet

Herr Sanders bestrider inte fortkörningen, men tyckte det var otroligt småaktigt av polisen att sätta dit honom för den. Och påstår att han blev ”tvingad” att skriva under erkännandet.

Så för att ”ge igen” valde han att betala böterna kontant – med minsta möjliga valör på mynten. Detta innebar att han betalade med 22 000 en-centare (pennies)

Men inte nog med det. Han såg till att filma alla förberedelser och överlämningen och nu har hans film blivit en succé på nätet med nära två miljoner visningar.

Det bör även tilläggas att det bevisligen inte verkar som att det var bötesbeloppet som störde, stadsdelsförvaltningen har sagt att Sanders betalade för mycket och att han nu ska få tillbaka 8 dollar.

Se ”mynthämnden” här Obs extern länk.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dallas

USA

Bilar