Mercedes nya E-klass - så kan den se ut

ConceptFASCINATION visas på Paris-salongen

MOTOR

Snålmotor, djärva linjer och kombi i coupéstuk.

Så kan Mercedes nya E-klass blit om man får tro bilderna på ny bilen ConceptFASCINATION.

Studien ska visas på Paris-mässan nästa månad.

Det är ännu inte känt hur nya E-klass ska se ut. Men på bilderna från Mercedes kan man få en tydlig fingervisning om hur den nya modellen kan komma att se ut.

ConceptFASCINATION är klart annorlunda, en så kallad shooting break, eller tvådörrarskombi med baklucka. I detta fall innebär det en kombi som saknar både B och C-stolpe och har tre dörrar. Fronten har fått lite annorlunda utseende och på konceptbilen är det fiberoptik i strålkastarna. Osäkert om det blir verklighet i produktionsklara bilen.

Motorn i bilen blir en snålis med styrka, nämligen en fyrcylindrig BlueTEC-diesel på 2,2 liter och 205 hästar . Utsläppsnivåerna uppges bli låga tack vare senaste reningstekniken. Motorn börjar att tillverkas i höst.

Interiören kommer med största säkerhet att bli ståndsmässig. En förlängd mittkonsoll mellan de fyra stolarna fylls med alla bekvämligheter man behöver för färden. Ut med sidorna finns utfällbara ytor för ökad bekvämlighet.

Bagagerummet i ConceptFASCINATION har en rökfärgad glasskiva mitt i golvet. Under den hittar man humidoren för de dyra cigarrerna. Och som av en slump finns här även en kyl för champagnen - äntligen. Nu slipper man ljumma bubblor efter en ansträngande tur på Autobahn.