Nya Volvon för stadsbor mitt i karriären

Collin: Jag tror på Volvo C30

MOTOR

De flesta förknippar Volvo med stora kombibilar som hela familjen får plats i. Men nu lanseras Volvo C30, en mindre bil som riktar sig till andra än barnfamiljer.

- Den är snygg och nätt, säger Aftonbladets Robert Collin.

Aftonbladets Robert Collin befinner sig just nu på Bilsalongen i Paris, en av världens största bilmässor. En av de nyheter som presenteras på mässan är Volvos nya ungdomsbil, Volvo C30.

- När de flesta hör Volvo tänker de på en stor, trygg kombilåda där hela familjen får plats, plus katter, hundar och krukväxter. Men alla vill ju inte ha en sådan bil, så nu vill Volvo ha en del av den kakan, säger Robert Collin.

Riktar sig till storstadsmänniskor

För att sondera marknaden lät Volvo göra marknadsundersökningar bland singlar och par i Europas storstäder. Och resultatet blev alltså Volvo C30.

- Bilen är en tvådörrarsbil, men det finns gott om sittutrymme. Bagageluckan ser väldigt liten ut, men bagageutrymmet är faktiskt ganska stort. Bilen är snygg och nätt och jag tror att den kan funka, säger Robert Collin.

Volvo C30 kommer ut på marknaden om två veckor, men kommer att levereras först i januari.

- Den billigaste bilen kostar 176 900 kronor och har en 1,6 liters bensinmotor med 100 hästkrafter, säger Robert Collin.

Anna Lindström