Internet - guldgruva eller pladder?

1 av 2
En hel del information kan du få på nätet - mycket är gratis, men en del får du betala för.
MOTOR

Eftersom detta handlar om uppgifter som ständigt ändrar sig är internet en god lösning. Bland de biltillverkare som jag har varit i kontakt med är det Peugeot, Jaguar och Land Rover som har kommit längst. Om vi tar Jaguar som exempel så registrerar man sig helt enkelt som användare på www.jaguartechinfo.com och anger ett kreditkortsnummer samt om man vill prenumerera på sajten en dag, en vecka, en månad eller ett år. Därefter har man tillgång till samma information som Jaguars egna verkstäder om alla bilar som har tillverkats från och med 1995.

"Citroënakuten" bäst

Till många märken kan man däremot hämta mycket god information på internet.

Internet kan dock även vara en guldgruva för hemmapulare med lite äldre bilar. Den bästa informationen hittar man främst på märkesklubbarnas hemsidor.

Bäst av alla är nog ”Citroënakuten”, där de riktigt notoriska pularna utbyter seriösa erfarenheter. Hemsidan hittas på adressen: www.citroen.nu.

Följ snacket och värdera info

Tyvärr är internet också fullt av en massa pladder från folk som gärna strör goda råd omkring sig, utan att själva ha testat dem. Och det är inte alltid så lätt att skilja ut pratkvarnarna från de seriösa rådgivarna. Men genom att följa snacket på en sida under en tid lär man sig snart vilka som är pålitliga och vilka personer man gör bäst i att strunta i.

Bosse Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM