Det läcker in vatten i bilen – men varifrån?

MOTOR

Hej Bosse. Jag har en Golf II årsmodell -92. Den läcker in vatten på förarsidan. Vattnet kommer in från väggen mellan kupén och motorn. Jag har kollat med flera tjejer som jag vet har Golf och de har eller har haft samma problem men ingen har lyckats

lokalisera var vattnet kommer in. Har du något tips?

De vanligaste orsakerna till vattenläckage i en Golf II är:

1. Vindrutan. Här måste man både täta mellan glaset/gummilisten samt mellan gummilisten/karossen. Detta är ett jobb du kan göra själv. Men använd rätt sorts tätningsklabb (finns på närmaste biltillbehörsbutik) och en ordentlig frammatningspistol till patronen med tätningsmassan.

2. Genomföringar i väggen mellan motor och kupé. Kolla huvwiren, radions

antennsladd och liknande.

3. Dörrarna. Kontrollera att gummilisterna vid sidorutornas nederkanter (kallas "skraplister") är hela. De ska leda bort vattnet när det regnar. Men en viss mängd vatten läcker ändå ner i dörrarna. Därför finns det plastfolie innanför dörrklädseln som ska leda bort vattnet så det rinner ut genom hålen i dörrarnas undersidor. Om plasten är felmonterad eller trasig så rinner vattnet i stället in i bilen.

4. "Baljorna" i motorrummet. Både på vänster och höger sida i motorrummet finns baljliknande utrymmen med avrinningshål i botten. I bland täpps hålen igen av löv och då kan det till och med rinna in vatten genom värmesystemet.