En dödsfälla som ingen gör något åt

MOTOR

E20 genom Västergötland borde vara en säker pulsåder mellan Stockholm och Göteborg, Sveriges två största städer. Men vägen är en dödsfälla och toppar olycksstatistiken år efter år.

Alla vet det. Men ingen gör något.

Det är mer än tio år sedan jag frågade dåvarande Vägverkets chef Claes Tingvall varför man envisas med att skylta E20 som rätt väg mellan Stockholm och Göteborg, när E4 och riksväg 40 är betydligt säkrare, snabbare – och kortare!

Jag fick aldrig något vettigt svar.

Så sent som i somras avslöjade Aftonbladet med ny statistik att vägen är Sveriges mest olycks­drabbade, med flest dödsolyckor.

Norr om Vara är vägbanorna separerade med ett mitträcke, men inte där olyckan skedde. Här räckte pengarna inte till, och något mitträcke finns inte ens i planen för de närmaste åren. Vem bär ansvaret?

Hur många fler dödsolyckor måste ske innan pengarna kommer fram?

Olycksdagen snöade det ymnigt över Västergötland, men Trafikverkets regler tillåter en hel del snö på vägen, även på de allra mest trafikerade vägarna, innan snöplogarna kör ut. Så var det inte förr om åren, men så har vi det nu. Trafiksäkerheten har blivit sämre.

Vem bär ansvaret?

Jag är den förste att instämma i att föraren ska bedöma vägförhållandena och anpassa hastigheten. Men på Sveriges farligaste väg är olyckan aldrig långt bort. Och när Claes Tingvall myntade ”Nollvisionen” för femton år sedan sa han: Ett misstag i trafiken ska inte straffas med döden.

Men nu har det skett. Igen.

FAKTA