Mc-klipp till våren

15 hojar i lägre prisklassen - prisguide

1 av 5
Honda Dominator - fungerar bra på grus också.
MOTOR

Det behöver inte kosta mycket att möta våren i sadeln på en motorcykel.

Här ger vi sex val i den allra lägsta prisklassen för dig som är nybörjare.

Självklart finns det mängder av motorcyklar att köpa för så litet som 10 000 kronor men i ärlighetens namn gör du ditt motorcykelintresse en björntjänst genom att satsa på en hoj i den prisklassen. Skillnaden genom att gå upp till 20-30 000 kronor är enorm. Motorcykeln blir genast mer modern i konstruktion, största skillnaden finns främst i fjädringskomponenter samt bromsar.

Enkelt och billigt eller glidare?

Letar du efter en enkel och billig motorcykel att pendla till och från jobbet med rekommenderar vi en Honda Dominator. Den har en hållbar motor och är otroligt lätthanterlig. Med rätt däck är den också suverän på grusvägar för den som gillar den typen av körning.

Är det en glidare du är ute efter rekommenderar vi istället Yamaha XV 535 Virago. En mycket populär modell som tack vare sin låga vikt och sadelhöjd är lätthanterlig för en nybörjare. Motorn upplevs som pigg och rapp trots sin storlek!

Bästa sporthojen i 600-klassen

Vill du åka långa sträckor skulle vi dock rekommendera att du går upp i storlek till exempelvis en Honda VFR 750, eller en Yamaha FJ 1100, båda av bra kvalitet som håller för många mil.

Är det en sporthoj du är ute efter hittar du de bästa köpen i 600-klassen. De är inte lika dyra som sina större bröder och dessutom roligare på en kurvig väg. Honda CBR 600 är ett favoritval! Yamaha YZF 750 kan vara en joker i leken, den går att hitta till riktigt bra pris. Är du mer nyfiken på begagnatpriserna på marknaden hittar du en större förteckning över dessa i Mc-Nytt nummer 6/06.

Magnus Johansson, Mc-Nytt

ARTIKELN HANDLAR OM