Allround-hoj för både vardag och utflykt

MOTOR

I Kawasakis modellprogram finns flera nakna modeller eller så kallade ”Streetfighters” som är omåttligt populära bland svenska motorcyklister.

Flera år i följd har exempelvis ER6-n blivit Sveriges mest sålda motorcykel och det större syskonet Z1000 är även det en mycket populär modell.

Bra på det mesta

Z750 är en supertrevlig naken modell som är perfekt för dig som mest kör hemmavid, till och från arbetsplatsen och beger dig ut på en och annan utflykt där du med fördel färdas på krokiga småvägar. Några mil på motorväg fungerar bra, men i längden blir fartvinden jobbig.

Körställningen är upprätt och vilsam med händerna på ett brett och rakt styre. Det här är en motorcykel som det är lätt att hålla koll på i de allra flesta lägen, och ett bra val oavsett om du är nybörjare eller erfaren motorcyklist.

Bromsarna är effektiva och finns med ABS-funktion. Fjädringen har en inställning som fungerar även för sportigare körning, men den är följsam och erbjuder en god portion komfort.

Motorn är känd för att vara pålitlig, och även om det här är en relativt ny modell så behöver du inte se upp för några allvarliga barnsjukdomar. Merparten använder den här typen av motorcykel för vardagligt bruk och kör vettigt.

Samtidigt bör du ha i åtanke att den här typen av motorcyklar är populära för förare som gillar att köra på bakhjulet och busa i största allmänhet.

FAKTA

Motor: 748 cm3, 4-cyl radmotor, vätskekyld, 110hk/11 000 varv. Vridmoment: 75 Nm/8200 varv. Sadelhöjd: 795 mm. Pris: Från 40 000 kr.