Roomservice-Mattias tävlar med mc-proffsen

Deltar i Gotland Grand National

MOTOR

Vi är vana att se honom med hammaren i högsta hugg i kanal 5:s Roomservice.

Men nu lägger Mattias Särnholm verktygen på hyllan ett tag.

I stället ger han sig ut i leran i Gotland Grand National.

Snickaren Mattias Särnholm från ”Roomservice”. Foto: Göran Segerlund

Snickaren Mattias Särnholm från Roomservice ska ställa upp i årets upplaga av Gotland Grand National (GGN) den 6 november.

Mattias har tidigare tävlat på SM-nivå i enduro under 90-talet, och har kört ett par GGN tidigare med olika resultat.

Suget efter att börja köra igen har funnits länge, men tiden har inte räckt till. Två barn och intensiva inspelningar av det populära inredningsprogrammet har effektivt satt stopp för enduroåkandet.

Fick frågan

Efter lätt 40:års kris fick han förfrågan från Team Suzuki om han kan tänka sig köra för deras svenska ”fabriksteam”.

– Man kan ju fråga sig varför man vid 40 års ålder får ingå i ett fabriksteam. Om det beror på talangen eller att man är ”kändis”, skrattar Mattias.

Suzuki behövde dock inte fråga två gånger, och nu har Mattias börjat uppladdningen med ett par mil i veckan – på trampcykel. Anledningen till att motorcykeln får vänta är en revbenskada som han fick när han åkte vattenskidor.

Kör med proffs

Med sin nya Suzuki RMX 450z är han sugen på revansch. Men då gäller det att hålla huvudet kallt det första varvet och inte överköra och tömma kroppen på kraft – den ska trots allt räcka i minst tre timmar.

I teamet för han sällskap av FMX-proffset Fredrik Johansson, Patrik ”Budda” Andersson (känd som programledare i ”Sveriges värsta bilförare”), regerande svenska mästaren i Pro Superbike Filip Backlund och eventuellt skådespelaren Olle Sarri.

Göran Segerlund, Fastbikes.se

ARTIKELN HANDLAR OM