Så blir nya Saab 9-3

Avslöjade: Nyheterna på 2011 års modell

Foto: AP
Fronten på nya Saab 9-3 lånar en del karaktärsdrag från 9-5:an.
MOTOR

9-5 har just landat i bilhallarna.

Nu vänder Saab blickarna mot lillasyster 9-3.

2011 års modell får en försiktig ansiktslyftning och nya motorer.

Vanligtvis mycket välinformerade Saab-sajten saabsunited.com rapporterar om nyheterna för 9-3, som man redan sett i verkliga livet.

Detta ska hjälpa Saab att hålla liv i modellen tills dess att den nya blir klar, vilket den enligt företagsledningen ska vara 2012.

Blandade färger

Exteriört kommer framför allt fronten att fixas till i samma stil som nya 9-5 – kofångaren och strålkastarna får nytt utseende. Dessutom kommer bilen att få de nya turbin-inspirerade fälgarna som vi sett på både koncept och 9-5 tidigare.

På bakluckan försvinner Griffin-logon och ersätts med ordet Saab på kromlisten.

Interiört blir förändringarna små, enligt saabsunited är det bara silverranden på instrumentbrädan som ändrar färg till mörkgrå, samt att materialvalen verkar blivit lite bättre. Dessutom har Saab blandat ihop ett par nya färger, av vilka Javabrun faller saabsunited på läppen.

Fler motorer

På motorsidan kompletterar Saab sitt program. På dieselsidan kan man i fortsättningen välja mellan 130, 160 och 180 hästar. På bensin/etanolsidan kommer det finnas en 2-liters fyrcylindrig motor på 163 hästar, samt samma motor med turbo som ger 220 hästkrafter.

Bilen kommer att säljas i två versioner, ”Vector Griffin” och ”Griffin Aero”, och bilarna beräknas finnas i bilhallarna i oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM