Titta – här är nya Skoda Octavia RS

Kommer i höst – så ska familjeracern fånga köparna

1 av 13
Det trapetsformade luftintaget under grillen avslöjar RS
Foto: Lehmann
MOTOR

Skoda jobbar för fullt på sin nya RS-modell, bilen som ska sätta lite flärd till den ganska bruksiga familjebilen Octavia. Motorn känns igen från ägarna Volkswagen och ger i nytappningen ännu fler hästkrafter.

Skoda Octavia har nyligen hunnit in på sin tredje modellgeneration och även om det kanske jublas lite bland småbarnsfamiljerna är det framförallt RS-modellen racermorsorna väntat på. Octavia RS väntas göra världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september, men Aftonbladet Bils spionfotograf kan redan nu avslöja hur långt man kommit i utvecklingen.

Spoilers och avgasrör

Det som avslöjar att det är den vassaste modellen i programmet är bland annat det trapetsformade luftintaget i fronten (på bilderna maskerat med tejp, så titta noga). De raka linjerna kan ha hämtat sin inspiration från koncernsyskonet Lamborghini, men just trapetsformen är en trend som just nu går bland prestandaversioner av bilmodeller.

Annat som kommer röja ens identitet som köra-fort-förälder är större fälgar, en liten bakspoiler och ett par lite kraftigare avgasutblås.

Skoda Octavia RS kommer precis som i tidigare generationer ärva över Volkswagen Golf GTI:s turbomotor på 2,0 liter. I sin senaste tappning ger den motorn 220 hästkrafter, 20 fler än i föregångaren.