Här kraschade Robert Collin

Aftonbladets trafikexpert: Jag hade inte respekt för snöröken

1 av 2 | Foto: Peter Gunnars
bilen efter olyckan Aftonbladets Robert Collin hade testkört en Hyundai Santa Fé i Jämtland och var på väg hem när olyckan skedde. Så här såg bilen ut efter krocken med släpvagnen.
NYHETER

Snön yrde upp när timmerbilen körde förbi. Aftonbladets motorjournalist Robert Collin tappade sikten och körde rätt in i en bil med släp.

- Jag hade inte tillräcklig respekt för snöröken, säger han.

Testkörningen i Jämtland var avklarad och i går förmiddag var Robert Collin på väg hem. Men vid Hallen väster om Storsjön var olyckan framme. Efter mötet med en timmerbil yrde snön framför testbilen.

Inga hinder

- Innan jag mötte timmerbilen hade jag inte sett något. Det fanns inga hinder på vägen. Så jag körde rätt in snöröken och utgick från att det inte fanns något där, berättar Robert Collin.

Men en personbil med släp som tidigare legat ett par hundra meter framför hade saktat in för att svänga av till höger.

- Jag upptäckte honom kanske på tio meters håll. Jag hann flytta foten från gasen till bromsen, det var inte mer. Jag höll den hastighet som gällde och det var halt, så man tog det försiktigt.

Krocken gick inte att undvika, men kanske tack vare släpvagnen som tog värsta smällen klarade sig både Collin och den andre bilföraren utan skador.

Vill varna

Inför stundande vinterlov vill Robert Collin nu varna inför alla resor till fjällen.

- Folk krockar i snörök varje vinter och det händer mycket allvarligare olyckor än så här. Man kan hoppas på att folk får lite större respekt efter det här.

Malin S Ånell