Nymiljonär kan dö – när som helst

Skulle ge tillbaka pengarna om han fick bli frisk

NYHETER

Steve Smith har just blivit miljonär flera gånger om. Men han kanske inte hinner njuta av pengarna. Hans kroppspulsåder kan brista när som helst.

– Det är som att ha en tidsinställd bomb i kroppen, berättar han för tidningen The Guardian.

Foto: SCANPIX
är glad – och bedrövad Stephen Smith, 58, vann på lott, men har en dödlig sjukdom och vet inte om han kommer att kunna njuta av de möjligheter som pengarna kan ge honom och frun Ida.

Steve Smith, från Hemel Hempstead, Hertfordshire, lider av aortaaneurysm, en sjuklig vidgning av aorta, stora kroppspulsådern. Han har ett bråck på ådern och det kan brista vilken sekund som helst. Brister ådern är risken för en livshotande blödning överhängande. Steve måste kunna ta sig till ett sjukhus inom 30 minuter om han ska ha en chans att överleva.

Lördagen den 26 januari spelade Steve Smith och frun Ida på brittiska ”National Lottery”. De kammade hem en jackpot på 18 992 109 pund, motsvarande nästan 240 miljoner kronor.

– Vi spelar regelbundet och varje onsdag och lördag köper vi ett par lottorader, berättar Steve. Nu när det var extra stor vinst tyckte Ida att vi skulle köpa några fler lotter – för säkerhets skull.

Steve höll på att glömma vad han lovart sin fru. Men det gjorde inte hon. Ida påminde sin man som gick in i en butik och köpte några extra rader. Och det var en av dem som hade de vinnande numren.

– Jag höll på att förbereda lunchen när Steve kollade lottoraden på text-tv, berättar Mia Smith.

De såg först att de hade tre nummer som matchade. Sedan såg de fyra. Efter en sista titt såg de att de faktiskt hade alla sex nummer.

– Vi kunde inte tro att det var sant! Text-tv fick vara igång flera timmar efteråt. Vi var oroliga att numrena skulle ändras, berättar Steve.

För pengarna kommer paret bland annat att köpa en fyrarums-bungalow, en ny bil och en hästgård.

– Jag har alltid älskat hästar och nu har jag möjlighet och någonstans att ha dem, säger Steve.

Steve har tidigare jobbat som vaktmästare på ett sjukhus och bingoutropare. Han är 58 år och förtidspensionerad. Brister kroppspulsådern har han bara en chans på tio att överleva.

– Kunde jag välja skulle jag ge tillbaka pengarna om det innebar att jag blev frisk, säger han till The Guardian.